En dag hos oss

Vår dag börjar klockan 7.00 då förskolan öppnar. Oftast väljer vi att öppna på ovanvåningen, då vi upplever att de yngre barnen känner sig tryggare att starta sin dag på sin våning.

När klockan blir 8.00 har barnen gått till sin respektive våning och frukosten serveras. Vi önskar att barnen lämnas lite innan så de som redan är på förskolan ska få en lugn frukost. Även att de pedagoger som sitter vid bordet kan stanna kvar vid bordet för att skapa en lugn och hermonisk frukost.

Cirka 9.30 samlar vi barnen i deras respektive grupper där de äter frukt och har samling. Samlingarna är olika från dag till dag och har olika inriktningar beroende på grupp och tema.

Klockan 11.30 serveras luch som kommer från Fyrklöverns montessori kök. De har ekologiska råvaror och närodlat.

Ca 12.00, när barnen ätit upp, går de minsta och lägger sig för att sova medans de andra barnen delas in i två grupper och har stor vila där vi läser sagor, ser film, läser flanosagor eller lyssnar på ljudböcker.

Klockan 14.15 serverar vi mellanmål, där det erbjuds mackor, knäckebröd med olika pålägg och yoghurt med havrefras.

Strax efter mellanmålet slås alla grupper tillsammans under fri lek fram tills förskolan stänger 17.00.

Då vi är en liten förskola arbetar alla pedagoger med alla barn någong gång under dagen. Detta skapar även en trygghet för barnen som blir lämnade på morgonen till någon annan än de pedagoger som har den enskildas grupp.