Grupperna

Vi arbetar med teman och projekt i alla grupperna. Teman har vi oftast gemensamt i huset och sträcker sig över längre tid som en termin eller mer. Det är barnens tankar och intressen som ger inspiration till de olika teman. Barn tycker om att utforska och lära sig. De har många olika teorier om världen och olika företeelser. Utveckling och lärande ska vara lustfyllt!!

Forskande barn - Nyfikna barn.

Läsåret 2017-2018 kommer vi att jobba med temat "Vi och världen". Vi pedagoger bär med oss frågan:

"Hur upplever barnen sin omvärld? "

Vi har en sommaruppgift där föräldrarna ska under sommaren ta en bild på barnet i/på deras favorit plats/deras smultronställe. Vi använder oss av bilderna i våra samlingar och samtalar kring dessa. Barnen diskuterar vad de ser och reflekterar utifrån deras bilder. Oftast hittar vi några gemensamma nämnare att spinna vidare på i vårt tema.

DROPPARNA

I Droppen går 12 barn mellan 1-3 år. Viktigt för dropparna är trygghet och närhet. Vi har ett lugnt tempo där alla barn får tid att utvecklas och utforska i sin egen takt och känna sig betydelsefulla. Vi använder oss mycket av sånger, sagor och ramsor i våra aktiviteter.

Pedagoger: Zandra, Jenny & Birgitta

Regnbågarna

Gruppen regnbågarna består av 7 barn som alla är 3 år. Det är en nyfiken grupp med massvis med frågor och funderingar. Det är viktigt att de får tid att filosofera och utforska i sin takt.

Vi har många aktiviteter tillsammans med Solarna.

Pedagog: Sandra

SOLARNA

I Solen är vi 8 barn. Rolleken är viktig för denna grupp. Den har utvecklats och barnen leker många tillsammans. Frågorna är många och viljan att lära sig nya saker är stort. Vi utforskar, upptäcker och lär oss tillsammans.

Vi har många aktiviteter tillsammans med Regnbågarna.

Pedagoger: Jeanette & Mikael

STJÄRNORNA

Vi är femårsgruppen och störst på förskolan. Det är 9 barn mellan 5-6 år som vill lära sig mycket och älskar att få prata och berätta för varandra.

Rolleken utvecklas och det ageras, organiseras och konstrueras i leken.

Det sociala samspelet har stor betydelse.

Pedagoger: Monica & Agneta