Temaarbete

Vi arbetar med teman och projekt. Det är barnens nyfikenhet, tankar och intressen som ger inspiration till de olika teman. Barn tycker om att utforska och lära sig. Utveckling och lärande ska vara lustfyllt!!

Forskande barn - Nyfikna barn.

Temaarbetet har vi på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Ena dagen har vi utedag då vi avdelngs/gruppvis går på utflykter, en ateljedag för pyssel och skapande och en rörelsedag för motorik och hälsa.

Vi dokumenterar barnens utveckling både individuellt och gruppvis, barnen har vars en pärm där dokumentationerna samlas.

Pärlorna

Hos oss går 13 barn mellan 1-3 år och vi håller till på ovanvåningen.

Viktigt för pärlorna är trygghet och närhet. Vi har ett lugnt tempo där alla barn får tid att utvecklas och utforska i sin egen takt och känna sig betydelsefulla. Vi använder oss mycket av sånger, sagor och ramsor i våra aktiviteter.

Pedagoger: Lollo, Layla och Maria

Paljetterna

Gruppen består av 25 barn mellan 3-5 år. Det är en nyfiken grupp med massvis av frågor och funderingar. Det är viktigt att de får tid att filosofera och utforska i sin egen takt.

Rolleken är viktig för denna grupp. Den har utvecklats och barnen leker många tillsammans.

Det sociala samspelet har stor betydelse.

Vi delar upp oss i mindre grupper vid våra aktiviteter.

Pedagoger: Agneta, Jenny, Jeanette, Lina och Zandra